Sharkoon Light 2 200 gaming mus anmeldelse

Vi anmelder: Sharkoon Light² 200

Jeg har haft fornøjelsen af at afprøve gaming musen Light² 200 fra Sharkoon og her kommer min bedømmelse af den. Som navnet indikerer er det en gamingmus i letvægtsklassen. Prismæssigt placerer Light² 200 sig et sted midt imellem de mest budgetvenlige og de mere eksklusive modeller. Det er en solidt valg, når det kommer til gamermus.

Før jeg prøvede Light² 200, havde jeg en gamermus fra SteelSeries, som jeg var ret tilfreds med. Men den var slidt, og jeg savner den faktisk ikke, efter jeg er begyndt at bruge Sharkoons Light² 200. Der er nogle features, som jeg var, og stadig er, lettere skeptisk over for, men på andre punkter har den overrasket mig positivt.

Hvad definerer Light² 200?

Der er et par features, som er definerende for Sharkoons Light² 200. Den ene er gitterdesignet. Jeg modtog en hvid model og fandt, at både siderne og den bagerste del af musen, hvor håndfladen ligger, var prydet med gitter. Det faldt ikke videre i min smag, og siden har jeg skiftet gitterpanelet ud med et almindelig. Heldigvis var det fuldstændigt intuitivt og uproblematisk at skifte.

På den ene side begrænser det mængden af det stemningsfulde RGB-lys, som strømmer ud fra Sharkoons Light² 200. Men på den anden side synes jeg ikke, der er noget charmerende ved at kunne kigge direkte ind i musens hardware. Jeg får stadig lyset fra sidepanelerne, og det er jeg tilfreds med. Derudover har jeg et lille, indtil videre ubesvaret, bonusspørgsmål: kan det på sigt give problemer, at gamermusens hardware er fuldstædig blottet for skidt og snavs?

Det andet definerende kendetegn for Sharkoon Light² 200 gamingmusen er letvægtsaspektet. Man kan ikke benægte, at musen er let. Det er der måske fordele ved, men jeg har ikke umiddelbart oplevet dem in-game. På det område præsterede min gamle SteelSeries mus lige så godt.

Til gengæld ærgrer det mig, at Sharkoon øjensynligt har opnået letvægtsdesignet i Light² 200 ved at minimere musens størrelse. Den er simpelthen meget lille, og det kan føles akavet i hånden. For mig personligt forbliver det heldigvis et mindre irritationsmoment. Producenten påstår selv, at den passer i alle hænder, men det vil jeg gerne bestride. Har du en stor hånd, vil jeg ikke anbefale Light² 200 fra Sharkoon.

Sharkoon gaming mus anmeldelse

Gamermusen opfylder alle basale krav

Når det kommer til præstation in-game, har jeg ikke noget at udsætte på Sharkoon Light² 200. Jeg har testet den i RTS og RPG, og til de specifikke formål fungerer den helt tilfredsstillende. En blind vinkel ved denne anmeldelse kan være, at jeg ikke har testet Light² 200 i FPS. Om letvægtsstilen, den påståede moderne sensor og DPI-indstillingerne gør den særligt god til shooters, kan jeg desværre ikke udtale mig om.

Hvis du er til Counter Strike eller Call of Duty, formoder jeg dog, at Light² 200 fra Sharkoon vil opfylde dine basale krav. Med en knap lige under scrollhjulet er det muligt at skifte mellem prædefinerede DPI-indstillinger (jeg talte syv). Den tredje er min foretrukne. Musens software tillader desuden at skræddersy indstillingerne i et interval fra 50 til 16.000 DPI, hvilket forhåbentlig passer ind ethvert FPS-gamer setup.

Sharkoon gaming mus anmeldelse

Musekablet er en lille genistreg

Light² 200 gamermusen overraskede mig mest på et noget uventet punkt. Det var hverken på performance, design eller mængden af indstillingsmuligheder. Det var på ledningen. Den havde ikke en ledning hyllet i plastisk gummimateriale, som vi alle kender fra klassiske gamermus-design. Vi kender også irritationen ved, at ledningen er for rigid. At den sætter sig fast eller falder ned bag skrivebordet.

Sharkoons Light² 200 besidder en flettet stofledning. Det var første gang, jeg prøvede en mus med stofledning. Dette designvalg burde efter min mening sætte standarden for musekabling fremover. Kablet er fleksibelt og giver sig, når du vil udnytte mere overflade. Men den giver sig ikke for meget i den anden retning, så jeg har ikke oplevet, at det for eksempel falder til jorden og på den måde begrænser min bevægelse.

Sharkoon gaming mus anmeldelse

Den endelige konklusion - Light² 200

Jeg vil indrømme, at jeg indledningsvist var skeptisk over for Sharkoon Light² 200. Gitterpanelerne imponerede mig ikke. Størrelsen på musen faldt heller ikke i min smag. Dog er det muligt at lave brugerjusteringer. Det gjorde, at designet føltes bedre for mig. Gamermusens størrelse er heldigvis ikke noget, jeg lægger meget mærke til, når jeg bruger den.

Så vidt kritikpunkterne. Der er bestemt også gode sider ved Light² 200 fra Sharkoon. Den kan igennem software indstilles på alt mellem 50 og 16.000 DPI. For os, der ikke har brug for absolut præcision, kan de syv indstillinger på musens øverste knap anvendes. Yderligere kan det være en fordel for FPS-gamere, at den er så let.

Og så er der kablingen, som jeg er særligt begejstret for. Med et flettet kabel oplever jeg at have stor bevægelighed, uden at blive forstyrret. Konklusionen for Sharkoons Light² 200 er, at det er en ganske god gamermus. I mine øjne er den over middel. Der er kun nogle få virkelige anker relateret til designet og størrelsen.

Sharkoon gaming mus anmeldelse

Fordele:

  • Gode muligheder for at justere designet efter smag
  • Kan indstilles efter behag (50-16.000 DPI)
  • Flettet kabel giver god bevægelighed

    Ulemper:

    • Ikke en specielt pæn mus
    • For lille til folk med moderate til store hænder

    Rating:

    ★ ★ ★ ★ ★ ★  ☆ ☆ ☆

    7 ud af 10 stjerner

    Tilbage til blog